Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. inż. Piotr Gębczyński, prof. URK
profesor uczelni
Kierownik Katedry
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.43
telefon: 12 662 47 65
e-mail: piotr.gebczynski[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
prof. dr hab. inż. Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
profesor
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.84
telefon: 12 662 47 87
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
prof. dr hab. Magdalena Surma
profesor
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.86
telefon: 12 662 48 27
e-mail: magdalena.surma[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.23
telefon: 12 662 47 56
e-mail: emilia.bernas[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. inż. Anna Korus, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.22
telefon: 12 662 47 55
e-mail: anna.korus[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. Barbara Mickowska, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.83
telefon: 12 662 48 28
e-mail: barbara.mickowska[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. Anna Sadowska-Rociek, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.86
telefon: 12 662 48 27
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.21
telefon: 12 662 47 54
e-mail: jacek.slupski[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. inż. Małgorzata Tabaszewska, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.19
telefon: 12 662 47 67
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr hab. Kinga Topolska, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.86
telefon: 12 662 48 32
fax: 12 662 48 25
e-mail: kinga.topolska[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr Łukasz Skoczylas, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.20
telefon: 12 662 47 64
e-mail: lukasz.skoczylas[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr inż. Katarzyna Petka-Poniatowska
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.86
telefon: 12 662 48 32
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr inż. Radosława Skoczeń-Słupska
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.85
telefon: 12 662 48 29
e-mail: radoslawa.slupska[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr Gabriela Zięć
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.83
telefon: 12 662 48 28
e-mail: gabriela.ziec[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr inż. Tomasz Dera
asystent
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.86
telefon: 12 662 48 32
e-mail: tomasz.dera[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
dr inż. Katarzyna Sznajder-Katarzyńska
starszy technik
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.88
telefon: 12 662 48 25
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr inż. Katarzyna Bartyzel
specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.85
telefon: 12 662 48 25
fax: 12 662 48 25
e-mail: katarzyna.bartyzel[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr Joanna Kirc
specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.48
telefon: 12 662 47 57, 47 66
e-mail: joanna.kirc[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr inż. Anna Kuczera
starszy specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.43
telefon: 12 662 47 57
e-mail: anna.kuczera[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr inż. Karolina Łanoszka
technik
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.88
telefon: 12 662 48 25
e-mail: karolina.lanoszka[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
mgr inż. Krzysztof Sieja
starszy specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.88
telefon: 12 662 48 25
e-mail: krzysztof.sieja[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
Ewelina Klepaczka
technik
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.49
telefon: 12 662 47 66, 12 662 47 57
e-mail: ewelina.klepaczka[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
Publikacje pracowników Katedry: - Repo URK
Katedra Analizy i Oceny Jakości ŻywnościKatedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii ŻywnościKatedra ChemiiKatedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu SpożywczegoKatedra Przetwórstwa Produktów ZwierzęcychKatedra Technologii Fermentacji i MikrobiologiiKatedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny ŻywieniaKatedra Technologii Węglowodanów i Przetwórstwa ZbóżKatedra Żywienia Człowieka i DietetykiLaboratorium Nanotechnologii i Nanomateriałów