Trwa rekrutacja na studia w Uniwersytecie Rolniczym.
Pierwsza tura rekrutacji potrwa od 17.01.2022r.
Więcej informacji tutaj
Kierunki studiów:
studia I stopnia (inżynierskie):
Tryb studiów: STACJONARNE
Rodzaj studiów: I stopnia (inżynierskie) - 3,5 roku (7 semestrów)
Ścieżki dydaktyczne: Technologia żywności, Żywienie człowieka, Biotechnologia żywności, Jakość i bezpieczeństwo żywności.
Warunki przyjęcia: Konkurs świadectw dojrzałości (poziom podstawowy lub rozszerzony), jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, chemia, fizyka z astronomią, matematyka
Tryb studiów: NIESTACJONARNE
Rodzaj studiów: I stopnia (inżynierskie) - 3,5 roku (7 semestrów)
Warunki przyjęcia: Konkurs świadectw dojrzałości (poziom podstawowy lub rozszerzony), jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, chemia, fizyka z astronomią, matematyka
studia II stopnia (magisterskie):
Tryb studiów: STACJONARNE
Rodzaj studiów: II stopnia (magisterskie) - 1,5 roku (3 semestry)
Warunki przyjęcia: Nabór na podstawie oceny uzyskanej na dyplomie studiów I stopnia, a w przypadku nierozstrzygnięcia rozpatrywana jest średnia z ocen wskazanych w suplemencie
Tryb studiów: NIESTACJONARNE
Rodzaj studiów: II stopnia (magisterskie) - 1,5 roku (3 semestry)
Warunki przyjęcia:Nabór na podstawie oceny uzyskanej na dyplomie studiów I stopnia, a w przypadku nierozstrzygnięcia rozpatrywana jest średnia z ocen wskazanych w suplemencie
Browarnictwo i słodownictwo
studia I stopnia (inżynierskie):
Tryb studiów: STACJONARNE
Rodzaj studiów: I stopnia (inżynierskie) - 3,5 roku roku (7 semestrów)
Warunki przyjęcia: Konkurs świadectw dojrzałości (poziom podstawowy lub rozszerzony) jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, chemia, fizyka z astronomią, matematyka
studia I stopnia (inżynierskie):
Tryb studiów: STACJONARNE
Rodzaj studiów: I stopnia (inżynierskie) - 3,5 roku roku (7 semestrów)
Warunki przyjęcia: Konkurs świadectw dojrzałości (poziom podstawowy lub rozszerzony) jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, chemia, fizyka z astronomią, matematyka
studia II stopnia (magisterskie):
Tryb studiów: STACJONARNE
Rodzaj studiów: II stopnia (magisterskie) - 1,5 roku (3 semestry)
Specjalność: Dietetyka
Warunki przyjęcia: Nabór na podstawie oceny uzyskanej na dyplomie studiów I stopnia, a w przypadku nierozstrzygnięcia rozpatrywana jest średnia z ocen wskazanych w suplemencie
Tryb studiów: NIESTACJONARNE
Rodzaj studiów: II stopnia (magisterskie) - 2 lata (4 semestry)
Warunki przyjęcia: Nabór na podstawie oceny uzyskanej na dyplomie studiów I stopnia, a w przypadku nierozstrzygnięcia rozpatrywana jest średnia z ocen wskazanych w suplemencie