Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
telefon: 12 662 47 98
e-mail: sekretariat.ktfimt@urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

prof. dr hab. inż. Paweł Satora
profesor
Kierownik Katedry
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.113
telefon: 12 662 47 97
e-mail: pawel.satora[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

prof. dr hab. Aleksandra Duda-Chodak
profesor
Dziekan Wydziału Technologii Żywności
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.29
telefon: 12 662 47 92
fax: 12 662 47 51
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
profesor uczelni
Kierownik Studiów Podyplomowych
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.4
telefon: 12 662 47 91
e-mail: aleksander.poreda[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr hab. inż. Paweł Ptaszek, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 0.3
telefon: 12 662 48 36
e-mail: pawel.ptaszek[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr hab. inż. Tomasz Tarko, prof. URK
profesor uczelni
Kierownik Studiów Podyplomowych
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.5
telefon: 12 662 47 92
e-mail: tomasz.tarko[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr Paweł Sroka, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.3
telefon: 12 662 47 90
e-mail: pawel.sroka[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr inż. Marek Zdaniewicz, prof. URK
profesor uczelni
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 42826
telefon: 12 662 47 91
e-mail: marek.zdaniewicz[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr Urszula Błaszczyk
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.3
telefon: 12 662 47 90
e-mail: urszula.blaszczyk[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr inż. Monika Cioch-Skoneczny
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.10
telefon: 12 662 47 99
e-mail: monika.cioch[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr inż. Aneta Ciosek
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.4
telefon: 12 662 47 91
e-mail: aneta.ciosek[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr Iwona Drożdż
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.6
telefon: 12 662 47 93
fax: 12 662 47 98
e-mail: iwona.drozdz[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr inż. Magdalena Januszek
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.11
telefon: 12 662 47 99
e-mail: magdalena.januszek[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr Małgorzata Makarewicz
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.6
telefon: 12 662 47 93
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

dr inż. Aneta Pater
adiunkt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.120
telefon: 12 662 48 00
e-mail: aneta.pater[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

mgr inż. Magdalena Skotniczny
asystent
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.10
telefon: 12 662 47 98
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

mgr inż. Anna Baran
starszy specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.120
telefon: 12 662 48 00
e-mail: anna.baran[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

mgr inż. Renata Gutterch
starszy specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.120
telefon: 12 662 48 00
e-mail: renata.gutterch[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

mgr inż. Katarzyna Pańczyszyn
starszy specjalista
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
pokój nr: 1.6
telefon: 12 662 47 93
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21

mgr inż. Agnieszka Zielińska
starszy technik
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
adres: ul. Balicka 122, Kraków 30-149
pokój nr: 1.10
telefon: 12 662 47 98
e-mail: agnieszka.zielinska[a]urk.edu.pl
Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
Publikacje pracowników Katedry: - Repo URK
Katedra Analizy i Oceny Jakości ŻywnościKatedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii ŻywnościKatedra ChemiiKatedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu SpożywczegoKatedra Przetwórstwa Produktów ZwierzęcychKatedra Technologii Fermentacji i MikrobiologiiKatedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny ŻywieniaKatedra Technologii Węglowodanów i Przetwórstwa ZbóżKatedra Żywienia Człowieka i Dietetyki