Koło Naukowe Technologów Żywności


logo kół naukowych

 

WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

KOŁO NAUKOWE TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI

Pełnomocnik Dziekana ds Kół Naukowych
dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
(e-mail: 
gohar.khachatryan@urk.edu.pl, tel. 12 662 48 47)

O NAS

Koło Naukowe Technologów Żywności rozpoczęło swoją działalność w roku 1993  z inicjatywy prof. dr hab. Tadeusza Gregi, który założył Sekcję Technologii Mleczarskiej i został pierwszym opiekunem naukowym Koła Naukowego Technologów Żywności. W roku 2001 powstały Sekcje Analizy Żywności oraz Technologii Węglowodanów, a następnie kolejne sekcje (lista działających sekcji poniżej). Obecnie Koło Naukowe Technologów Żywności liczy 14 sekcji. 

Jesteśmy na Facebooku !!!

 

Opiekunowie Koła Naukowego Technologów Żywności

  • od 2022 –  dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
  • 2015 – 2022 dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof URK
  • 2008 - 2015 prof. dr hab. inż. Władysław Migdał
  • 1993 - 2008 prof. dr hab. inż. Tadeusz Grega

 

SEKCJE KOŁA  NAUKOWEGO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI UR Kraków

  • Sekcja Analizy i Oceny Jakości Żywności
    • Opiekun: dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. URK
  • Sekcja Technologii Węglowodanów
    • Opiekun: dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK
  • Sekcja Przetwórstwa Zbóż
    • Opiekun: dr hab. inż. Krzysztof Buksa, prof. URK
  • Sekcja Fitochemii
    • Opiekun: dr Oskar Michalski
  • Sekcja Technologii Fermentacji "Promil"
    • Opiekun: dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
  • Sekcja Bioprocesów i Biopreparatów
    • Opiekun: dr hab. Maja Grabacka, prof. URK
  • Sekcja Żywności Prozdrowotnej
    • Opiekun: dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK
  • Sekcja Mikrobiologii Żywności
    • Opiekun: dr Małgorzata Makarewicz
  • Sekcja Przetwórstwa Owoców i Warzyw
    • Opiekun: dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
  • Sekcja Żywienia Człowieka i Dietetyki
    • Opiekunowie:
      • prof. dr hab. inż. Aneta Kopeć,
      • dr inż. Katarzyna Drzewowska
  • Sekcja Woda w Żywności
    • Opiekun: dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK
  • Sekcja Nanomateriałów
    • Opiekunowie:
      • dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK;
      • dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
  • Sekcja Jak to jest zrobione - laboratorium żywności
    • Opiekunowie:
      • dr Gabriela Zięć;
      • mgr inż. Katarzyna Petka-Poniatowska

 

AKTUALNOŚCI

Szanowni Państwo, 

Serdecznie zapraszamy wszystkich Studentów działających w kołach naukowych do uczestnictwa w Uczelnianej Sesji Studenckich Kół Naukowych organizowanej przez Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.

Tegoroczna Sesja odbędzie się w maju, prawdopodobnie w formule on-line i będzie prowadzona w kilku sekcjach tematycznych.

Studenci uczestniczący w Sesji otrzymają materiały konferencyjne, a dla studentów, których prace zostaną najlepiej ocenione przewidziane są atrakcyjne nagrody. 

Uprzejmie proszę studentów o przesłanie streszczeń referatów do swoich opiekunów do dnia 18 marca 2022r. 

 

Celem Sesji jest przede wszystkim wymiana informacji i doświadczeń między studentami i zespołami badawczymi, wzajemne uczenie się i doskonalenie warsztatu naukowego, nawiązywanie nowych kontaktów, umożliwienie i zachęta do realizacji wspólnych badań, także tych o charakterze interdyscyplinarnym, ale przede wszystkim do ciągłego kontaktu z nauką.  

Program Sesji Kół Naukowych 2022

 

 

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz

Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
© 2023 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Centrum Informatyki URK