Koło Naukowe Technologów Żywności

O NAS

Koło Naukowe Technologów Żywności rozpoczęło swoją działalność w roku 1993  z inicjatywy prof. dr hab. Tadeusza Gregi, który założył Sekcję Technologii Mleczarskiej i został pierwszym opiekunem naukowym Koła Naukowego Technologów Żywności. W roku 2001 powstały Sekcje Analizy Żywności oraz Technologii Węglowodanów, a następnie kolejne sekcje (lista działających sekcji poniżej). Obecnie Koło Naukowe Technologów Żywności liczy 20 sekcji. 

 

Opiekunowie Koła Naukowego Technologów Żywności

1993 - 2008 prof. dr hab. inż. Tadeusz Grega

2008 - 2015 prof. dr hab. inż. Władysław Migdał

od 2015 dr hab. inż. Aleksander Poreda (a.poreda@urk.edu.pl, tel. 012 662 47 91)

 

SEKCJE KOŁA  NAUKOWEGO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI UR Kraków

1. Sekcja Analizy i Oceny Jakości Żywności

Opiekun: dr inż. Dorota Gałkowska

2. Sekcja Technologii Węglowodanów

Opiekun: dr inż. Magdalena Krystyjan

3. Sekcja Przetwórstwa Zbóż

Opiekun: dr hab. inż. Krzysztof Buksa

4. Sekcja Przetwórstwa Mleka

Opiekun: dr inż. Marek Sady

5. Sekcja Przetwórstwa Mięsa


Opiekun: dr hab.  Ewelina Węsierska

6. Sekcja Inżynierii Żywności


Opiekun: dr inż. Urszula Goik

7. Sekcja Badań Strukturalnych Żywności


Opiekun: dr hab. inż. Anna Ptaszek, dr inż. Marta Liszka-Skoczylas

8. Sekcja Monitoringu i Atestacji Żywności


Opiekun: dr Kinga Topolska

9. Sekcja Technologii Fermentacji "Promil"


Opiekun: dr hab. inż. Aleksander Poreda

10. Sekcja Chemii Biopolimerów


Opiekun: dr Oskar Michalski

11. Sekcja Bioprocesów i Biopreparatów

Opiekun: dr Maja Grabacka

12. Sekcja Żywności Prozdrowotnej

Opiekun:dr inż. Emilia Bernaś

13. Sekcja Mikrobiologii Żywności

Opiekun: dr Małgorzata Makarewicz

14. Sekcja Przetwórstwa Owoców i Warzyw

Opiekun:dr hab. Jacek Słupski

15. Sekcja Żywienia Człowieka i Dietetyki

Opiekunowie: dr hab. inż. Aneta Kopeć, dr inż. Katarzyna Drzewowska

16. Sekcja Woda w Żywności

Opiekun: dr inż. Teresa Witczak

17. Sekcja Chłodnictwa i Koncentratów Spożywczych

Opiekun: dr inż. Grzegorz Fiutak

18. Sekcja Nanomateriałów

Opiekunowie: dr hab. Karen Khachatryan, dr Gohar Khachatryan

19. Sekcja "ChocoLAB"

Opiekun: dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz

20. Sekcja Winiarska "BURgund"

Opiekun: dr inż. Monika Cioch


 

AKTUALNOŚCI

Zaproszenie na Sesję Kół Naukowych 2018

Program Sesji Kół Naukowych 2018

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
helpdesk tel.: 4444
helpdesk e-mail: helpdesk[a]urk.edu.pl
© 2018 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR