Studia II stopnia

W ramach II stopnia Wydział Technologii Żywności prowadzi studia na trzech kierunkach kierunkach

 

 

   

 Studia to najprzyjemniejszy okres w życiu. Właśnie wtedy poznajemy ludzi wywodzących się z różnych środowisk, mających czasami zupełnie odmienne podejście do spraw, które wydawać by się mogły oczywiste. Każdego roku Kierownictwo Wydziału organizuje Bal Technologa Żywności, podczas którego można poznać nowych ludzi i zawrzeć bliższe znajomości przy wspólnej zabawie. Właśnie te nieformalne spotkania pozwalają na scementowanie znajomości, które w przyszłości mogą okazać się bardzo przydatne. Naszym atutem jest fakt, że znajdujemy się w Królewskim Krakowie, gdzie każdy kamień ma swoją historię i ciągle coś się dzieje. Tutaj nie można się nudzić.

Absolwenci Wydziału znajdują zatrudnienie w zakładach przemysłu spożywczego – na różnych odpowiedzialnych i dobrze płatnych stanowiskach, jako nauczyciele w szkołach o profilach gastronomicznych, jako dietetycy, czy też w instytucjach prowadzących nadzór nad jakością i bezpieczeństwem żywności (Sanepid, PIH).

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
helpdesk tel.: 4444
helpdesk e-mail: helpdesk[a]urk.edu.pl
© 2018 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR