Lipiec 2021
Udostępnij:

Uroczystość wmurowania aktu erekcyjnego pod budowę Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności


Dzisiaj na Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie odbyła się uroczystość wmurowania aktu erekcyjnego pod budowę Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. 

Swoją obecnością zaszczycili Nas m.in. Piotr Ćwik - Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP, Anna Budzanowska – Przewodnicząca Rady ds. Planu dla Pracy i Rozwoju (Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii), Łukasz Kmita -Wojewoda Małopolski, Łukasz Smółka - Wicemarszałek Województwa Małopolskiego, Jerzy Muzyk - II Zastępca Prezydenta miasta Krakowa ds. Zrównoważonego Rozwoju i wielu innych znamienitych gości.

Celem strategicznym Projektu jest wzrost innowacyjności sektora rolno-spożywczego w Małopolsce dzięki stworzeniu warunków i odpowiedniej infrastruktury dla większej aktywności badawczo-rozwojowej przedsiębiorstw, prowadzącej do wytworzenia i przygotowania do wprowadzenia na rynek nowych lub znacząco ulepszonych produktów, procesów i usług.

 

Zgodnie z umową, obiekt powinien zostać oddany do użytkowania do 31 sierpnia 2022 r., natomiast zakończenie realizacji projektu pn. „Budowa Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności” nastąpi 29 stycznia 2023 r.

FB.Watch

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
© 2021 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR