Czerwiec 2024
Udostępnij:

Spotkanie z pracodawcą - CEDROB


Dnia 27 maja 2024 r. na WTŻ odbyło się kolejne spotkanie z przedstawicielami zakładów przemysłu spożywczego zorganizowane w ramach cyklu pod nazwą: „Spotkanie z pracodawcą”. Po spotkaniach  z firmą Hilton, praktykującym dietetykiem, firmą Zaltech Polska Sp. z o.o., tym razem gościliśmy przedstawicieli Zakładów Mięsnych Cedrob Foods S.A. (dawnej Zakłady Mięsne Silesia).  Firma jest częścią Grupy Cedrob, do której należą takie m in. marki jak: Cedrob S.A – największy w Polsce producent mięsa drobiowego, Kraina Kraka, KrakauerLand czy Duda. W spotkaniu wzięli udział ze strony firmy: mgr Renata Nowak – główny technolog,  mgr Marta Rzeszutek z działu technologii (absolwentka WTŻ), mgr Barbara Malczyk i mgr Paulina Czyż z działu HR, oraz z-ca Dyrektora ds. Produkcji zakładu w Pszczynie  mgr Przemysław Lubecki (absolwent WTŻ).  Ze strony wydziału w spotkaniu uczestniczyli prof. dr hab. inż. Jacek Domagała – Prodziekan ds. Dydaktycznych i Studenckich oraz grupa ponad 30 studentów głównie studiów II stopnia, w ramach seminarium dyplomowego, którzy niebawem po obronie pracy dyplomowej będą wchodzić na rynek pracy.  
W czasie spotkania podczas wystąpień przedstawicieli firmy studenci mieli okazję zapoznania się ze strukturą oraz profilem działalności firmy, warunkami pracy, możliwością zatrudnienia oraz oferowanymi przez firmę praktykami i stażami. Firma jest zainteresowana w zatrudnieniu absolwentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Absolwenci WTŻ zatrudnieni obecnie w Cedrob Foods podzielili się ze studentami swoimi wrażeniami z pierwszych lat działania w firmie oraz opowiedzieli na czym polega ich praca. Po oficjalnych prezentacjach studenci mieli możliwość rozmów kuluarowych z przedstawicielami firmy, a także degustacji wyrobów firmy Cedrob Foods oraz zabrania pamiątkowych gadżetów i ulotek reklamowych. Obie strony uznały spotkanie za udane i wyraziły wolę kontynuowania takich spotkań także w przyszłości.

 Opis grafiki

Opis grafiki

Opis grafiki

Opis grafiki

Opis grafiki

 

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz

Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Centrum Informatyki URK