Maj 2023
Udostępnij:

SPOTKANIE Z PRACODAWCĄ


W środę 17 maja 2023 r. na Wydziale Technologii Żywności odbyło się kolejne spotkanie studentów Wydziału w potencjalnym pracodawcą. Po spotkaniach m.in. z firmą Hilton, czy praktykującym dietetykiem, tym razem zaprezentowała się austriacka firma ZALTECH z siedzibą w Salzburgu oraz jej przedstawiciele na Polskę z firmy Zaltech Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie. Firma specjalizuje się w produkcji i sprzedaży mieszanek przyprawowych dla przemysłu spożywczego, szczególnie mięsnego, rybnego i mleczarskiego.

W spotkaniu wzięli udział:  ze strony firmy - dr Günther Wendlinger – przedstawiciel firmy austriackiej, Tomasz Jedynak – właściciel firmy Zaltech Polska Sp. z o.o., Józef Jedynak – dyrektor ds. administracji, Andrzej Kisielewski – technolog, Tomasz Reutowicz – technolog, Iwona Wolak z działu technologii, oraz Joanna Śliwa i Marta Jedynak z działu HR. Ze strony Wydziału w spotkaniu uczestniczyli prof. dr hab. inż. Jacek Domagała – Prodziekan ds. Dydaktycznych i Studenckich WTŻ oraz grupa ok. 50 studentów, głównie studiów II stopnia w ramach seminarium specjalizacyjnego lub dyplomowego różnych specjalizacji, a także doktoranci naszego Wydziału.

W trakcie spotkania, podczas wystąpień przedstawicieli firmy oraz filmów prezentujących firmę, studenci mieli okazję zapoznania się z profilem działalności firmy ZALTECH, możliwościami zatrudnienia oraz warunkami pracy w firmie. Odbył się też pokaz wielu mieszanek przyprawowych do konkretnych produktów spożywczych. Ważną i atrakcyjną częścią spotkania była degustacja produktów wyprodukowanych z udziałem mieszanek przyprawowych firmy ZALTECH, takich jak wędliny i kebaby. Na koniec odbył się quiz sprawdzający podstawowe wiadomości o działaniu firmy, w którym najaktywniejsi studenci mogli wygrać pamiątkowe gadżety. Podczas całego spotkania studenci mieli możliwość zadawania pytań i rozmowy z przedstawicielami firmy. O dużym zainteresowaniu spotkaniem świadczyć może nie tylko duża frekwencja, ale też fakt, że już po oficjalnym zakończeniu spotkania, rozmowy w podgrupach toczyły się jeszcze przez długi czas. Obie strony uznały spotkanie za bardzo udane i wyraziły wolę dalszej współpracy i organizowania tego typu spotkań cyklicznie także w następnych latach.

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz

Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
© 2023 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Centrum Informatyki URK