Aktualności
Koła Naukowe
|
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI KOŁO NAUKOWE TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI Pełnomocnik Dziekana ds Kół Naukowych |
O NAS
Koło Naukowe Technologów Żywności rozpoczęło swoją działalność w roku 1993 z inicjatywy prof. dr hab. Tadeusza Gregi, który założył Sekcję Technologii Mleczarskiej i został pierwszym opiekunem naukowym Koła Naukowego Technologów Żywności. W roku 2001 powstały Sekcje Analizy Żywności oraz Technologii Węglowodanów, a następnie kolejne sekcje (lista działających sekcji poniżej). Obecnie Koło Naukowe Technologów Żywności liczy 14 sekcji.
Jesteśmy na Facebooku !!!
Opiekunowie Koła Naukowego Technologów Żywności
- od 2022 – dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
- 2015 – 2022 dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof URK
- 2008 - 2015 prof. dr hab. inż. Władysław Migdał
- 1993 - 2008 prof. dr hab. inż. Tadeusz Grega
SEKCJE KOŁA NAUKOWEGO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI UR Kraków
- Sekcja Analizy i Oceny Jakości Żywności
- Opiekun: dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. URK
- Sekcja Technologii Węglowodanów
- Opiekun: dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK
- Sekcja Przetwórstwa Zbóż
- Opiekun: dr hab. inż. Krzysztof Buksa, prof. URK
- Sekcja Fitochemii
- Opiekun: dr Oskar Michalski
- Sekcja Technologii Fermentacji "Promil"
- Opiekun: dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
- Sekcja Bioprocesów i Biopreparatów
- Opiekun: dr hab. Maja Grabacka, prof. URK
- Sekcja Żywności Prozdrowotnej
- Opiekun: dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK
- Sekcja Mikrobiologii Żywności
- Opiekun: dr Małgorzata Makarewicz
- Sekcja Przetwórstwa Owoców i Warzyw
- Opiekun: dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
- Sekcja Żywienia Człowieka i Dietetyki
- Opiekunowie:
- prof. dr hab. inż. Aneta Kopeć,
- dr inż. Katarzyna Drzewowska
- Opiekunowie:
- Sekcja Woda w Żywności
- Opiekun: dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK
- Sekcja Nanomateriałów
- Opiekunowie:
- dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK;
- dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
- Opiekunowie:
- Sekcja Koło gospodyń i gospodarzy wydziaławych
- Opiekun: dr Gabriela Zięć
- Sekcja Jak to jest zrobione - laboratorium żywności
- Opiekunowie:
- dr Gabriela Zięć;
- mgr inż. Katarzyna Petka-Poniatowska
- Opiekunowie: