Logo Uczelni
Wydział Technologii Żywności

Wydział

Technologii Żywności

Godło Polski

Zapraszamy do studiowania na Wydziale Technologii Żywności

02.07.2024

Serdecznie zapraszamy do rekrutacji

Serdecznie zapraszamy do rekrutacji: https://irk.urk.edu.pl/pl/


Czy wiecie, że tylko na naszym Wydziale studenci I roku podczas zajęć z chemii będą mieli możliwość realizacji wybranych doświadczeń w laboratorium wirtualnym (symulator VR)? Więcej szczegółów (https://wtz.urk.edu.pl/aktualnosci.html/13155)

 


Od 1 października 2024 r. oferujemy możliwość rozpoczęcia studiów na kierunkach:

Studia stacjonarne I stopnia (inżynierskie, 7-semestralne)

  • technologia żywności i żywienie człowieka
  • dietetyka
  • browarnictwo i słodownictwo (profil praktyczny)
  • gastronomia i catering dietetyczny
  • food processing, safety and quality (w j. angielskim)

Studia niestacjonarne I stopnia (inżynierskie, 7-semestralne)

  • technologia żywności i żywienie człowieka
  • gastronomia i catering dietetyczny

Studia niestacjonarne II stopnia (magisterskie):

  • technologia żywności i żywienie człowieka (3-semestralne)
  • dietetyka (3-semestralne)

Studia stacjonarne II stopnia (magisterskie):

  • food engineering (3-semestralne, w j. angielskim)