Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Uroczystość wmurowania aktu erekcyjnego pod budowę Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności

07.07.2021

Dzisiaj na Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie odbyła się uroczystość wmurowania aktu erekcyjnego pod budowę Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. 

Swoją obecnością zaszczycili Nas m.in. Piotr Ćwik - Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP, Anna Budzanowska – Przewodnicząca Rady ds. Planu dla Pracy i Rozwoju (Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii), Łukasz Kmita -Wojewoda Małopolski, Łukasz Smółka - Wicemarszałek Województwa Małopolskiego, Jerzy Muzyk - II Zastępca Prezydenta miasta Krakowa ds. Zrównoważonego Rozwoju i wielu innych znamienitych gości.

Celem strategicznym Projektu jest wzrost innowacyjności sektora rolno-spożywczego w Małopolsce dzięki stworzeniu warunków i odpowiedniej infrastruktury dla większej aktywności badawczo-rozwojowej przedsiębiorstw, prowadzącej do wytworzenia i przygotowania do wprowadzenia na rynek nowych lub znacząco ulepszonych produktów, procesów i usług.

 

Zgodnie z umową, obiekt powinien zostać oddany do użytkowania do 31 sierpnia 2022 r., natomiast zakończenie realizacji projektu pn. „Budowa Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności” nastąpi 29 stycznia 2023 r.

FB.Watch