Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Lista TOP 2% w 2021

24.11.2021

Jak co roku Analitycy z Uniwersytetu Stanforda, wydawnictwa Elsevier oraz firmy analitycznej SciTech Strategies opublikowali Ranking TOP 2% zawierający nazwiska badaczy, których publikacje są najczęściej cytowane przez innych autorów. Ranking ocenia cały dorobek naukowy badaczy wg. indeksu bibliometrycznego, uwzględniając takie kryteria jak indeks Hirscha, liczbę cytowań i miejsce na liście autorów.

 

Tegoroczne zestawienie obejmuje ponad 190 tys. specjalistów z różnych dyscyplin. Na liście znajduje się 1027 naukowców reprezentujących Polskę, wśród nich pracownicy naszej Uczelni:

 

prof. dr hab. Aleksandra Duda-Chodak z Wydziału Technologii Żywności

prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz z Wydziału Rolniczo - Ekonomicznego

prof. dr hab. inż. Tomasz Głąb z Wydziału Inżynierii Produkcji i Energetyki

prof dr hab Adam Tofilski z Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt 

prof. dr hab. inż. Piotr Herbut z Wydziału Inżynierii Środowiska i Geodezji

prof. dr hab. inż. Tadeusz Kowalski z Wydziału Leśnego

prof. dr hab. inż Ewa Błońska z Wydziału Leśnego

prof dr hab inż. Sylwester Smoleń z Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa 

Serdecznie gratulujemy!