Forum Konsumenckie EIT Food „Budujemy zaufanie do żywności”
Jakie są dowody na bezpieczeństwo żywności? Na co zwracać uwagę, by sprawdzić jej jakość? Co daje nam pewność, że to, co trafia na półki sklepowe, zostało wcześniej przebadane? Pytań związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności jest wiele i zupełnie nas to nie dziwi. Świadomość i oczekiwania konsumentów wobec produktów stale rosną, ale czy idą w parze ze wzrostem ich zaufania do żywności? Oprócz aspektów jakości i bezpieczeństwa, konsumentów coraz częściej ciekawi też odpowiedź na pytanie, jak produkcja żywności wpływa na planetę. Idea zrównoważonego rozwoju wzbudza ich duże zainteresowanie.
Aby konsumenci z całej Polski mieli bezpośredni dostęp do wiedzy ekspertów firma Maspex wraz z Wydziałem Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego organizuje Forum Konsumenckie EIT Food „Budujemy zaufanie do żywności”. Wydarzenie odbędzie się w formie spotkania online w środę 15 grudnia w godz. 9:00 – 12:30. Wystąpią znamienici prelegenci z uczelni takich jak Uniwersytet Warszawski, SGGW, AGH oraz z firm Maspex, TÜV SÜD Polska, IGI Food.
Zapisz się już dziś, dowiedz się więcej!
Kogo zachęcamy do zapisów?
- Osoby zainteresowane szeroko rozumianym pojęciem żywności.
- Specjalistów i studentów, którzy zajmują się żywnością i odżywianiem.
- Nauczycieli i uczniów – w ramach edukacji na temat żywności.
- Dietetyków, trenerów personalnych, edukatorów żywieniowych.
- Rodziców, aby mogli wspólnie ze swoimi dziećmi rozmawiać o swoim zaufaniu do produktów spożywczych.
Jednym słowem – każdego, kto chce zwiększać swoją świadomość, poszerzyć swoją wiedzę oraz czerpać z doświadczenia ekspertów.
Zapisy:system.erecruiter.pl
Agenda: maspex.com/zrownowazony-rozwoj