Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Sesja Kół Naukowych 2025

Sesja Kół Naukowych 2025
Data: 26.05.2025
Godzina: 09:00 - 17:30
Miejsce wydarzenia: ul. Balicka 122, sala nr 1.35 oraz Centrum Kongresowe URK al. 29 Listopada 46, Kraków
Organizator: Wydział Technologii Żywności oraz Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Cena wejścia: Wstęp wolny
Powrót Zapisz w kalendarzu Zapisz w kalendarzu Google Pokaż na mapie

Sesja Kół Naukowych 2025

W dniu 26 maja 2025 r. na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie odbędzie się ogólnouczelniana Sesja Kół Naukowych, w której udział biorą wszystkie wydziały Uczelni. To coroczne wydarzenie naukowe gromadzi studentów, doktorantów i opiekunów kół naukowych, umożliwiając prezentację efektów badań oraz integrację środowiska akademickiego.

Pierwsza część sesji odbywa się równolegle na poszczególnych wydziałach – w tym także na Wydziale Technologii Żywności, gdzie uczestnicy zaprezentują referaty w ramach specjalistycznych sekcji tematycznych. Następnie wszyscy uczestnicy zaproszeni są na część wspólną do Centrum Kongresowego URK, gdzie odbędzie się podsumowanie sesji oraz uroczyste ogłoszenie wyników.


Program obrad na Wydziale Technologii Żywności:

📍 ul. Balicka 122, sala nr 1.35

👨‍⚖️ Jury:
– dr hab. inż. Piotr Gębczyński, prof. URK
– dr hab. inż. Sławomir Pietrzyk, prof. URK
– dr hab. Joanna Banaś

👩‍💼 Prowadząca sesję:
dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
📧 Kontakt organizacyjny: gohar.khachatryan@urk.edu.pl


Harmonogram wystąpień – 26 maja 2025 r.

09:00 – Otwarcie sesji, powitanie przez Władze Dziekańskie
09:15  Wpływ dodatku kiszonych owocników soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) na poziom bakterii mlekowych oraz jakość mieszanki paszowej dla kur niosek
09:30  Wpływ β-glukanu na teksturę jogurtu i profil kwasów oraz alkoholi
09:45  Ekstrakcja związków bioaktywnych z bzu czarnego – porównanie metod
10:00–10:15 – Dyskusja
10:20  Wpływ napojów energetyzujących na bakterie jelitowe
10:35  Właściwości kulinarne i tekstura makaronu z warzywami ekstrudowanymi
10:50  Barwa i cechy sensoryczne makaronów z dodatkami warzywnymi
11:05–11:20 – Dyskusja
11:20–11:30 – Podsumowanie
12:00–13:00 – Obrady Jury

szczegółowy harmonogram w pliku


Część wspólna – Centrum Kongresowe URK

📍 al. 29 Listopada 46, Kraków

Po zakończeniu obrad sekcyjnych na wydziałach, uczestnicy zaproszeni są do Centrum Kongresowego URK, gdzie odbędzie się uroczysta część wspólna:

17:00 – Rozpoczęcie spotkania
17:05 – Wykład dr inż. Doroty Pierri pt. „Pamięć wody. Hydrogeologiczna podróż w czasie”
17:30 – Ogłoszenie wyników, wręczenie wyróżnień, zamknięcie Sesji


🎓 Zapraszamy całą społeczność Wydziału Technologii Żywności do aktywnego udziału w tym ważnym wydarzeniu naukowym!

Galeria zdjęć

Pliki do pobrania
Harmonogram szczegółowy