Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Seminarium Wydziału Technologii Żywności

Data: 25.02.2025
Godzina: 10:00 - 11:00
Miejsce wydarzenia: Wydział Technologii Żywności, ul. Balicka 122, Sala 1.35
Organizator: Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Cena wejścia: Udział w wydarze
Powrót Zapisz w kalendarzu Zapisz w kalendarzu Google Pokaż na mapie

Zaproszenie na Seminarium Wydziału Technologii Żywności

Szanowni Państwo,

Wydział Technologii Żywności ma zaszczyt zaprosić na seminarium naukowe poświęcone roli żywienia w profilaktyce chorób nowotworowych.

Temat wykładu: „Dlaczego chorujemy na nowotwory i czy można coś z tym zrobić: spojrzenie naukowca
Prelegentka: dr Agnieszka Pastuła (Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności)

Podczas seminarium dr Agnieszka Pastuła przedstawi aktualne wyniki badań naukowych dotyczące wpływu diety na ryzyko rozwoju nowotworów. Omówione zostaną mechanizmy, poprzez które składniki żywności mogą wspierać profilaktykę onkologiczną, a także najnowsze osiągnięcia w technologii żywności mogące przyczynić się do poprawy zdrowia publicznego.

Serdecznie zapraszamy wszystkich pracowników naukowych, studentów oraz osoby zainteresowane tematyką żywienia i jego wpływu na zdrowie. Seminarium stanowi doskonałą okazję do poszerzenia wiedzy oraz wymiany doświadczeń w gronie ekspertów.