Seminarium Wydziału Technologii Żywności
Godzina: 10:00 - 11:00
Miejsce wydarzenia: Wydział Technologii Żywności, ul. Balicka 122, Sala 1.35
Organizator: Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Cena wejścia: Udział w wydarze
Powrót Zapisz w kalendarzu Zapisz w kalendarzu Google Pokaż na mapie
Zaproszenie na Seminarium Wydziału Technologii Żywności
Szanowni Państwo,
Wydział Technologii Żywności ma zaszczyt zaprosić na seminarium naukowe poświęcone roli żywienia w profilaktyce chorób nowotworowych.
Temat wykładu: „Dlaczego chorujemy na nowotwory i czy można coś z tym zrobić: spojrzenie naukowca”
Prelegentka: dr Agnieszka Pastuła (Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności)
Podczas seminarium dr Agnieszka Pastuła przedstawi aktualne wyniki badań naukowych dotyczące wpływu diety na ryzyko rozwoju nowotworów. Omówione zostaną mechanizmy, poprzez które składniki żywności mogą wspierać profilaktykę onkologiczną, a także najnowsze osiągnięcia w technologii żywności mogące przyczynić się do poprawy zdrowia publicznego.
Serdecznie zapraszamy wszystkich pracowników naukowych, studentów oraz osoby zainteresowane tematyką żywienia i jego wpływu na zdrowie. Seminarium stanowi doskonałą okazję do poszerzenia wiedzy oraz wymiany doświadczeń w gronie ekspertów.