Badania zamawiane
Nr i typ projektu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
---|---|---|---|
Katedra Technologii Węglowodanów i Przetwórstwa Zbóż |
|||
B-Z/88/2021/WTŻ |
Opinia na temat modernizacji zakładu poprzez wprowadzenie zasadniczych zmian w procesie produkcyjnym |
prof. dr hab. inż. Halina Gambuś |
15.11.2021-20.12.2021 |
BZ/44/2021/WTŻ |
Badania zlecone z reologii z Uniwersytetem Rzeszowskim |
dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK |
02.06.2021-09.06.2021 |
B-Z/73/2020/WTŻ (BZ 4734) |
Raport dotyczący innowacyjnej technologii produkcji drożdżaka premium z nadzieniem buraczano-malinowym |
prof. dr hab. inż. Halina Gambuś , dr inż. Dorota Litwinek |
01.12.2020-18.12.2020 |
B-Z/107/2019/WTŻ |
Usługa badawczo-rozwojowa związana z opracowaniem technologii produkcji wyrobów piekarskich o wysokiej zawartości białka, którego wartość biologiczna jest zbliżona do białka wzorcowego |
dr inż. Dorota Litwinek |
05.11.2019-31-12-2019 |
BZ 4716 |
Wykonanie opinii o innowacyjności projektu polegającego na wdrożeniu wyników prac B+R w zakresie opracowania nowej receptury pączków i zakup nowoczesnej linii technologicznej do produkcji pączków |
prof. dr hab. inż. Marek Sikora |
14.06.2019 |
B-Z/8/2019/CTT |
Badanie wartości inhibinowej oraz właściwości antyoksydacyjnych miodów oraz ocena możliwości zastosowania systemu RFID w gospodarce pasiecznej |
dr hab. inż. Stanisław Kowalski, prof. URK |
22.02.2019-18.04.2019 |
B-Z/16/2018//WTŻ (BZ 4705) |
Opracowanie receptury i założeń technologicznych produktów z udziałem mąki z teffu wraz z oceną ich jakości i składu chemicznego |
prof. dr hab. inż. Halina Gambuś , dr inż. Dorota Litwinek |
20.03.2018-29.03.2018 |
Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych |
|||
BZ-852/WTZ/KPPZ/2016 |
Usługa badawczo-rozwojowa związana z opracowaniem technologii wytwarzania wyrobów mięsnych-wędzonek z udziałem mąki konopnej” dla firmy Zakład Mięsny Robert Tyran S.C., Robert Tyran, Agata Tyran S.C. |
dr inż. Marzena Zając, prof URK |
2.01.2018-19.10.2018 |
BZ-888 |
Opracowanie innowacyjnej technologii pasteryzacji produktów żywnościowych z wykorzystaniem mikrofal również w atmosferze modyfikowanej |
dr inż. Marzena Zając |
20.12.2016-15.07.2019 |
BZ-921 |
Zbadanie działania hyzopu oraz ogórecznika lekarskiego – roślin o działaniu leczniczym i prozdrowotnym jako zamiennikó soli peklującej do wyrobów mięsnych |
dr inż. Marzena Zając |
1.02.2017-30.12.2017 |
BZ-4704/WTŻ/KPPZ/18 |
Zakup usługi badawczo-rozwojowej dla firmy Violetta Stąpel obejmującej opracowanie znacząco ulepszonej technologii wzbogaconych past warzywnych” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 RPMP.01.02.03-12-0378/17 |
dr inż. Marzena Zając, prof URK |
2.01.2018-19.10.2018 |
BZ-4723/WTŻ/KPPZ/2020 |
Zakup usługi obejmującej wsparcie realizacji prac badawczo-rozwojowych, których celem jest opracowanie technologii wytwarzania mokrej karmy dla psów z surowców ubocznych przemysłu mięsnego” w ramach projektu POIR.02.03.02-IP.03-00-001/19 dla naboru wniosków o dofinansowanie projektów ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014 – 2020 w ramach 1 Osi priorytetowej „Gospodarka wiedzy”, Działanie 1.2 „Badania i innowacje dla firmy Kurek Justyna FHU „Juvita” |
dr inż. Marzena Zając, prof URK |
3.02.2020-10.12.2020 |
BZ-4728 |
dr hab. inż. Marek Sady, prof. UR |
12.03.2020-13.08.2020 |
|
BZ-4729 |
Opracowanie innowacyjnego dodatku do żywności polepszającego jakość ryżu po ugotowaniu oraz wydłużającego datę przydatności do spożycia pakowanego świeżo ugotowanego ryżu. |
dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, prof. URK |
30.10.2020-28.02.2022 |
BZ-4740 |
Usługa badawczo-rozwojowa związana z opracowaniem technologii produkcji przekąski dla psów z mięsa dzika z dodatkiem innowacyjnych hydrolizatów proteinowych uzyskanych z surowców odpadowych z dzika. |
dr hab. inż. Marzena Zając, prof. URK |
19.07.2021-18.07.2022 |
Katedra Chemii |
|||
BZ 4721 |
Przeprowadzenie usługi badawczo-rozwojowej, mającej na celu stworzenie technologii wytwarzania słomek biodegradowalnych z wykorzystaniem surowców odpadowych |
dr hab. inż. Ewelina Jamróz, prof. URK |
grudzień 2019- wrzesień 2020 |
BZ - 4736 |
Opracowanie koncepcji w formie elektronicznej i papierowej z przeniesieniem praw własności intelektualnej do w/w koncepcji i związanych z nią wyników badań naukowych dotyczącej dwóch kosmetyków i dwóch opakowań. Wykorzystanie połączenia hialuronu i ozonu zamkniętego w oleju z konopi, zastosowanie foli biodegradowalnej w opakowaniach kosmetyków. |
dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK |
15.01.2021 - 31.12.2021 |
BZ - 4730 |
Wykonanie pracy naukowo - badawczej pt.: "Folia biodegradowalna" |
dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK |
21.09.2020-30.09.2020 |
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia |
|||
BZ - 4726 |
Opracowanie opinii/ekspertyzy dotyczącej innowacyjności technologii wytwarzania innowacyjnych produktów wspomagających odżywianie (żywe kultury bakterii, nalewka propolisowa, maść propolisowa |
dr hab. inż. Anna Korus, prof. URK |
10.03. 2020 - 30.04.2020 |
BZ – 4741 |
Oznaczenie poziomu polifenoli ogółem, aktywności antyoksydacyjnej i gęstości odżywczej kakao i czekolad |
dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK |
09.08. 2021 - 09.09.2021 |