Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Kierunki studiów pierwszego stopnia

grafika ilustracyjna - browarnictwo i słodownictwo

 

grafika ilustracyjna - dietetyka

 

grafika - gastronomia i catering dietetyczny

 

grafika - technologia żywności i żywienie człowieka

   

Kierunki studiów drugiego stopnia

grafika - dietetyka 

grafika - technologia żywności i żywienie człowieka 

grafika - technologia biokosmetyków

 

Wykaz kierunków pokrewnych, uwzględnianych w rekrutacji na poszczególne kierunki studiów prowadzonych na drugim stopniu w Uczelni, dla których jest wymagane ukończenie studiów inżynierskich (Załącznik nr 1 do Uchwały Senatu nr 62/2024 z dnia 19 czerwca 2024 roku oraz Uchwała nr 33/2025 Senatu z dnia 25 kwietnia 2025 r.)


Kierunek studiów w Uczelni - dietetyka – studia stacjonarne

Kierunek studiów pokrewny - brak


Kierunek studiów w Uczelni - technologia żywności i żywienie człowieka

Kierunek studiów pokrewny - browarnictwo i słodownictwo (URK), dietetyka (URK), jakość i bezpieczeństwo żywności (URK), technologia żywności i żywienie człowieka (poza URK)


  

Wykaz kierunków pokrewnych, uwzględnianych w rekrutacji na poszczególne kierunki studiów prowadzonych na drugim stopniu w Uczelni, dla których jest wymagane ukończenie studiów licencjackich lub inżynierskich (Załącznik nr 1 do Uchwały Senatu nr 62/2024 z dnia 19 czerwca 2024 roku oraz Uchwała nr 33/2025 Senatu z dnia 25 kwietnia 2025 r.)


Kierunek studiów w Uczelni - dietetyka – studia niestacjonarne

Kierunek studiów pokrewny - brak


Kierunek studiów w Uczelni - technologia biokosmetyków

Kierunek studiów pokrewny - analityka chemiczna i spożywcza, analityka chemiczna, analityka medyczna, bioanalityka chemiczna, biokosmetologia, biologia stosowana, biologia, biotechnologia przemysłowa, biotechnologia, chemia kosmetyczna, chemia kosmetyków i farmaceutyków z elementami biznesu, chemia, dietetyka, farmacja, inżynieria chemiczna i procesowa, kosmetologia, technologia biomedyczna, technologia chemiczna, technologia roślin leczniczych i prozdrowotnych, technologia żywności i żywienie człowieka.


  

Jeśli jesteś absolwentem kierunku pokrewnego wówczas prześlij do Zespołu Rekrutacyjnego wniosek o stwierdzenie zgodności efektów uczenia się. Do wniosku należy dołączyć suplement do dyplomu. Skan wniosku wraz z suplementem należy przesłać mailowo lub za pośrednictwem IRK do właściwego Zespołu Rekrutacyjnego dla wybranego przez kandydata kierunku studiów.

Pamiętaj aby zrobić to minimum 14 dni przed zakończeniem rekrutacji na wybrany kierunek.

ikona svg - pdf Wzór wniosku /plik PDF, rozmiar 20 kB/