Wyniki Sesji Koła Naukowego Technologów Żywności
Tegoroczni zwycięzcy Sesji Koła Naukowego Technologów Żywności:
I miejsce inż. Karol Kaśkiewicz
Temat: Wpływ sposobu ekstrakcji pektyn na ich zdolność do wiązania kwasów
żółciowych
Sekcja: Bioprocesów i biopreparatów
Opiekun: dr hab. Agnieszka Wikiera, Prof. URK
II miejsce inż. Ewa Bebak, inż. Natalia Stanisławska
Temat: Otrzymywanie folii skrobiowych z dodatkiem kapsułek z bazylii
czerwonej (Ocimum basilicum) oraz ocena wpływu pH na właściwości
optyczne folii.
Sekcja: Nanomateriały
Opiekunowie: dr hab. Karen Khachatryan, Prof. URK, dr hab. Gohar Khachatryan, Prof. URK
III miejsce inż. Katarzyna Grześkiewicz
Temat: Ocena zależności między stopniem utlenienia chmielu a wydajnością chmielenia brzeczki słodowej.
Sekcja: Technologii Fermentacji „Promil”
Opiekunowie: mgr. inż. Olga Hrabia, dr hab. Aleksander Poreda, Prof. URK.