Logo Uczelni
Wydział Technologii Żywności

Wydział

Technologii Żywności

Godło Polski

Wyniki Sesji Koła Naukowego Technologów Żywności

02.06.2022

Tegoroczni zwycięzcy Sesji  Koła Naukowego Technologów Żywności:

I miejsce inż. Karol Kaśkiewicz

Temat: Wpływ sposobu ekstrakcji pektyn na ich zdolność do wiązania kwasów 

żółciowych

Sekcja: Bioprocesów i biopreparatów

Opiekun: dr hab. Agnieszka Wikiera, Prof. URK

 

II miejsce inż. Ewa Bebak, inż. Natalia Stanisławska

Temat: Otrzymywanie folii skrobiowych z dodatkiem kapsułek z bazylii 

czerwonej (Ocimum basilicum) oraz ocena wpływu pH na właściwości 

optyczne folii.

Sekcja: Nanomateriały

Opiekunowie: dr hab. Karen Khachatryan, Prof. URK, dr hab. Gohar Khachatryan, Prof. URK

 

III miejsce inż. Katarzyna Grześkiewicz

Temat: Ocena zależności między stopniem utlenienia chmielu a wydajnością chmielenia brzeczki słodowej.

Sekcja: Technologii Fermentacji „Promil”

Opiekunowie: mgr. inż. Olga Hrabia, dr hab. Aleksander Poreda, Prof. URK.