Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Webinarium z cyklu „NatURalna porcja wiedzy na śniadanie” 19.05.2025 r. - ZAPROSZENIE!

Zaproszenie na seminarium

🍦 Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie pełne wiedzy i smaku!

Jeśli interesuje Cię świat lodów, produktów mlecznych i zdrowego odżywiania – nie może Cię zabraknąć!

📅 Start: Poniedziałek 19.05.2025 r.

godz. 9:30 -11.30

online

W programie:

🔍 "Lody bez tajemnic" – dowiedz się, jak powstają najlepsze lody i co kryje się za ich jakością!

💡 Moda na produkty wysokobiałkowe – sprawdź, czy mleko wpisuje się w nowoczesne trendy żywieniowe.

 Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi – praktyczne wskazówki od dietetyka.

Spotkaj się z ekspertami z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

To idealna okazja, by połączyć naukę z pasją do dobrego smaku!

Szczegółowy program wydarzenia:

·        Lody bez tajemnic. Cz.1. Porcja lodowej wiedzy (dr hab. inż. Dorota Najgebauer-Lejko, prof. URK)

·        Lody bez tajemnic. Cz.2. Od pomysłu do pucharka (dr hab. inż. Marek Sady, prof. URK)

·        Moda na produkty wysokobiałkowe. Czy białka mleka i wyroby mleczarskie się w nią wpisują?  (dr inż. Marek Szołtysik - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)

·        Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi (mgr Maria Przyborowska-Sapek)

Dodatkowe informacje:

  • Po wystąpieniach Ekspertów będzie tradycyjnie krótka sesja Q&A

Jak dołączyć do wydarzenia?

Wystarczy kliknąć w poniższy link:

https://cel.clickmeeting.com/592255897/?r=BGDlAQH5ZQA8sR5uLzS2rak8ozSvLJk6LzuzK2uyrQRlZmRlZ0ObMKthpaSbYzA5sUj2ZwNjZQD1BD____

 

Zarezerwuj czas! Będzie merytorycznie i smacznie 😊

Galeria zdjęć