Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

Godło Polski

Warsztaty Żywieniowe dla Nauczycieli Szkół Podstawowych

20.06.2023

W dniu 16.06.2023r. na Wydziale Technologii Żywności URK odbyły się warsztaty żywieniowe dla nauczycieli szkół podstawowych, organizowane w ramach programu Junior-Edu-Żywienie (JEŻ).

Zakres szkolenia:

  • Blok Żywieniowy: Słodko czy Słono? Najlepiej Zdrowo.
  • Blok Dietetyczny: Rola szkoły w profilaktyce zaburzeń odżywienia.
  • Blok Świadomego Wyboru Żywności: Jak i dlaczego należy czytać etykiety?
  • Blok Technologiczny: Kuchenne laboratorium - przemiany fizykochemiczne podczas przygotowywania potraw.
  • Blok Konsumencki: Zrównoważona konsumpcja - co możemy zrobić dla dobra planety?