Studia podyplomowe
Bezpieczeństwo suplementów diety oraz żywności wzbogaconej i specjalnego przeznaczenia
Wydział Technologii Żywności
Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Adres do korespondencji: al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
tel. 12 662 47 46
e-mail: suplementy@urk.edu.pl
Absolwent studiów podyplomowych będzie:
- posiadać wiedzę na temat składu suplementów diety, żywności wzbogaconej i specjalnego przeznaczenia,
- znać zapisy regulacji prawnych dotyczących wprowadzania ww. środków spożywczych do obrotu handlowego oraz obejmujących zasady urzędowej kontroli i zapewnienia bezpieczeństwa życia i zdrowia konsumentów,
- potrafił dobrać metody analityczne służące ocenie składu i bezpieczeństwa spożycia omawianych produktów,
- potrafił ocenić prawidłowość oznakowania, jak również zaprojektować nowy produkt z omawianych kategorii produktów oraz sporządzić odpowiednią dokumentację.
Adresaci studiów
- osoby zatrudnione w instytucjach zajmujących się kontrolą żywności i sprawujących nadzór nad warunkami zdrowotnymi żywności,
- dietetycy i pracownicy zakładów żywienia zbiorowego,
- pracownicy placówek dystrybuujących lub produkujących suplementy diety, żywność wzbogaconą lub żywność funkcjonalną,
- nauczyciele technologii żywności, towaroznawstwa i pokrewnych kierunków.
Rekrutacja od 15.05.2024 r.
Rekrutacja prowadzona jest przez internetowy system rekrutacji kandydatów na studia Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie – bezpośredni link do rekrutacji
Koszt studiów
4850 zł płatne w dwóch ratach (2425 PLN – I semestr, 2425 PLN – II semestr)
Więcej aktualnych informacji dotyczących studiów podyplomowych dostępne jest pod adresem:
https://podyplomowe.urk.edu.pl/index/site/8694