Rekrutacja na Studia Podyplomowe „Dietetyka i dietoterapia”

Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zaprasza kandydatów na studia podyplomowe „Dietetyka i dietoterapia”.
Oferta kierowana jest do absolwentów studiów wyższych I lub II stopnia wszystkich kierunków, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę z zakresu dietetyki, żywienia człowieka oraz dietoterapii w różnych stanach fizjologicznych i klinicznych. Studia mają charakter doskonalący i umożliwiają nabycie praktycznych umiejętności potrzebnych do planowania i organizowania racjonalnego żywienia indywidualnego i zbiorowego.
Informacje dla kandydatów na STUDIA PODYPLOMOWE:
Dietetyka i dietoterapia
Wydział Technologii Żywności
Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki
Kierownik: prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat: dr inż. Katarzyna Drzewowska
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon : 12 662 48 16, 12 662 48 14, 664 470 745
Email: katarzyna.drzewowska@urk.edu.pl
Informacji udziela: dr inż. Katarzyna Drzewowska, prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Warunki przyjęcia:
- Ukończone studia wyższe I (w tym licencjat) lub II stopnia o dowolnym profilu,
- Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie irk.urk.edu.pl
Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe
Charakterystyka
Studia doskonalące obejmują 274 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz 33 pkt ECTS – zgodnie z Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Studia doskonalące umożliwiają:
- zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej przez absolwentów szkół wyższych o dowolnym profilu, z zakresu m.in.: dietetyki ogólnej oraz ukierunkowanej na wybrane grupy populacyjne w zależności od wieku i stanu fizjologicznego, żywienia człowieka zdrowego, żywienia klinicznego oraz nowoczesnej technologii gastronomicznej w dietetyce,
- doskonalenie wiedzy z zakresu profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego.
Czas trwania: 2 semestry
Termin rozpoczęcia: październik lub styczeń/luty każdego b.r.
Koszt studiów : 5400 zł, pokrywany w dwóch ratach (2 X 2 700 PLN)
PLAN STUDIÓW PODYPLOMOWYCH
Dietetyka i dietoterapia