Logo Uczelni
WTZ - logo

Wydział

Technologii Żywności

plik svg - godło

Nowi profesorowie na pokładzie!

26.06.2025
Zdjęcie wizerunku trzech nowych profesorów na wydziale  prof. dr hab. inż. Krzysztof Buksa
prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz
prof. dr hab. inż. Joanna Tkaczewska

Nowi profesorowie na pokładzie!
Czerwiec przyniósł nam wyjątkowy powód do dumy – aż troje pracowników Wydziału Technologii Żywności otrzymało nominacje profesorskie z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.

Tytuł profesora uzyskali:

  • prof. dr hab. inż. Krzysztof Buksa – Katedra Technologii Węglowodanów i Przetwórstwa Zbóż

  • prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz – Katedra Chemii

  • prof. dr hab. inż. Joanna Tkaczewska – Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych

To niezwykle ważny moment, który potwierdza siłę, kompetencje i wysoką jakość naszej kadry naukowej.
Z całego serca gratulujemy i cieszymy się, że wspólnie tworzymy przyszłość nauki o żywności!

Galeria zdjęć