Logo Uczelni
Wydział Technologii Żywności

Wydział

Technologii Żywności

Godło Polski

Mistrzostwa Polski Piwowarów Domowych XX22 – brawo „Promil”!

10.06.2022

Do konkursu przyjęto w sumie 686 piw od prawie 300 browarów domowych. W 9 i 10 czerwca 2022 r. w Browarze Zamkowym w Cieszynie 36 sędziów certyfikowanych PSPD oceniło piwa w aż 16 kategoriach. Do finałów zakwalifikowano 84 piwa domowe, w tym wyrób pana Klemensa Słodyczki, studenta II roku kierunku browarnictwo i słodownictwo i członka Sekcji „Promil” Koła Naukowego Technologów Żywności!!!

Gratulujemy, bo Jego piwo zostanie ocenione w sobotę 11 czerwca podczas Festiwalu Piwowarów Domowych w Warszawie i będzie rywalizowało w kategorii Wee Heavy . Spośród zwycięzców kategorii zostanie wybrane najlepsze piwo konkursu Grand Champion, a jego autor zdobędzie tytuł Mistrza Polski Piwowarów Domowych 2022!

 

Trzymamy kciuki!!!