Logo Uczelni
Wydział Technologii Żywności

Wydział

Technologii Żywności

Godło Polski

ERASMUS+

12.04.2024

Rekrutacja na rok akademicki 2024/2025

Rekrutacja jest jednorazowa i odbywa się  na podstawie dostarczonych dokumentów oraz rozmowy kwalifikacyjnej w j. angielskim.

Dokumenty wymagane do rekrutacji:

  • list motywacyjny,
  • certyfikat dotyczący znajomości języka obcego,
  • lista przedmiotów, które będą realizowane podczas pobytu w Uczelni zagranicznej. Wybierane przedmioty muszą być na tym samym stopniu, na którym studiuje obecnie kandydat, a treści realizowane przez te przedmioty powinny umożliwiać osiągnięcie tych samych efektów kształcenia co przedmioty, które student realizowałby w kraju. Oznacza to, że te same przedmioty mogą być właściwe dla studenta z kierunku np. Technologia żywności i żywienie człowieka, ale niekoniecznie będą właściwe dla studenta tego samego roku studiów, ale na kierunku Dietetyka. Przy wyborze przedmiotów proszę zwracać uwagę na fakt, że niektóre z nich są „wybieralne” i nie ma gwarancji, że będą realizowane w okresie wymiany.
     

Wybrać można tylko te Uczelnie zagraniczne, z którymi UR ma podpisane umowy w ramach programu Erasmus+. Lista uczelni oraz wniosek znajdują się na stronie UR w zakładce Erasmus+ (https://erasmus.urk.edu.pl/).

Praktyki w ramach programu Erasmus – wymagana jest zgoda pisemna jednostki zapraszającej.

Dokumenty będą przyjmowane do dnia 23 kwietnia 2024 r. (Pokój 1.13)
Termin rekrutacji to 25.04.2024 r. od godz. 10.30.
O dokładnej godzinie zostaną poinformowane tylko osoby, które zgłoszą się do programu.