Żywienie człowieka i dietetyka (studia kwalifikacyjne dla nauczycieli)
Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe
 
 

 

Wydział  Technologii Żywności
Katedra  Żywienia Człowieka i Dietetyki 
Kierownik: Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat: dr inż. Katarzyna Drzewowska 
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon : 12 662 48 19, 12 662 48 14,  664 470 745
Email:   katarzyna.drzewowska@urk.edu.pl
Informacji udziela: dr inż. Katarzyna Drzewowska , prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska

 

- Dokument potwierdzający  uprawnienia do wykonywania zawodu Nauczyciela,

- Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie https://erk.urk.edu.pl/pl/  (pomocne informacje dostępne na stornie https://rekrutacja.urk.edu.pl/) 

 Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe)

 

Charakterystyka


Studia trwające 3 semestry, obejmują 410 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz  44 pkt ECTS – zgodnie z załącznikiem  nr 1  Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela oraz Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

 

Program studiów składa się z  2 następujących  modułów kształcenia:

 

- Żywienie człowieka i dietetyka,

- Nowoczesne metody w technologii gastronomicznej i technologii żywności.

 

 

Studia kwalifikacyjne umożliwiają:

- zdobycie kwalifikacji do prowadzenia kolejnego przedmiotu z zakresu:

 Żywienia człowieka i dietetyki,

Nowoczesnych metod w technologii gastronomicznej i technologii żywności,

-  zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej,

- doskonalenie  wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego.

Czas trwania  - 3 semestry

Termin rozpoczęcia – październik lub styczeń/luty  b.r.

 

Koszt studiów  - 2100 zł/ 1 semestr

Przedmioty wchodzące w skład poszczególnych modułów

 

Informacje dodatkowe

Z noclegów można korzystać:

Akademickie Centrum Hotelowe AP ul. Armii Krajowej 9-9A.
http://www.ap.krakow.pl/ach/index.html
DS "Za Kolumnami" tel. 012-662-70-00; ach@ap.krakow.pl
DS "Krakowiak" tel. 012-662-64-55; hotel@ap.krakow.pl

Magiczny Kraków - http://www.krakow.pl — Turystyka – Tanie spanie

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz

Adres do korespondencji: 31-120 Kraków, al. Mickiewicza 21
© 2023 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Centrum Informatyki URK