Wyniki Konkursu im. Profesora Franciszka Nowotnego
Wyniki Konkursu im. Profesora Franciszka Nowotnego na najlepsze prace inżynierskie i magisterskie w roku akademickim 2019/2020
Przyznając nagrody oraz wyróżnienia Kapituła Konkursu brała pod uwagę oryginalność tematyki, potencjał naukowy, aplikacyjność, staranność wykonania, umiejętność analizy wyników uzyskanych z oceny organoleptycznej, stosowaną metodykę i poprawność językową.
Nagrody i wyróżnienia dla wykonawców prac inżynierskich
I miejsce
inż. Jarosław Kosiński – praca pt.: ”Otrzymywanie oraz badanie właściwości biokompozytów zawierających nanocząsteczki jako wskaźników świeżości produktów spożywczych” – promotor: dr hab. Gohar Khachatryan, prof. UR
II miejsce
inż. Kamila Tomasik – praca pt.: ”Synteza i analiza wybranych nanokompozytów opartych na nanostrukturach węglowych” - promotor: dr hab. Karen Khachatryan, prof. UR
inż. Joanna Radwan – praca pt.: „Badanie antagonistycznego działania drożdży killerowych wobec wybranych pleśni” – promotor: dr Urszula Błaszczyk
Wyróżnienia:
inż. Dominika Kowalska – praca pt.: „Jakość organoleptyczna twarogów pakowanych w folie polisacharydowo-białkowe z dodatkiem wodnych ekstraktów białej herbaty i yerba-mate” – promotor: dr inż. Agnieszka Pluta - Kubica
inż. Maja Szatan – praca pt.: „Badanie nawyków i zwyczajów żywieniowych kobiet ciężarnych” – promotor: dr n. med. Ewa Piątkowska
inż. Paulina Anna Wojtusik – praca pt.: Ocena wybranych cech fizycznych i chemicznych w liściach pokrzywy po obróbce technologicznej” – promotor: dr hab. Piotr Gębczyński, prof. UR
Nagrody i wyróżnienia dla wykonawców prac magisterskich
I miejsce
mgr inż. Nesli Egecan Başaran – praca pt.: „Chickpea flour as a functional ingredient of bakery products” – promotor: dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz, prof. UR
mgr inż. Robert Gosik – praca pt.: “Survival of probiotic bacteria in two type of buttermilk” – promoter: dr hab. inż. Monika Wszołek, prof. UR
II miejsce
mgr inż. Mark Krzemiński – praca pt.: „Rola wody w kształtowaniu jakości produktów IMF pochodzenia zwierzęcego” – promotor: prof. dr hab. inż. Krzysztof Surówka
III miejsce
mgr inż. Joanna Mrożek – praca pt.: „Postępowanie żywnościowe w chorobach tarczycy – ocena sposobu żywienia i projekt diety” – promotor: dr hab. inż. Aneta Koronowicz, prof. UR
Wyróżnienia:
mgr inż. Marzena Feruga – praca pt.: „Ocena jakości makaronu pszennego zawierającego surowce owocowe” – promotor: dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. UR
mgr inż. Anna Pelc – praca pt.: „Ocena stanu wiedzy rodziców na temat wpływu nieprawidłowych zachowań żywieniowych na rozwój otyłości prostej u dzieci – badania ankietowe” – promotor: dr hab. inż. Aneta Koronowicz , prof. UR
mgr inż. Wioleta Woźniak – praca pt.: „Wpływ metody produkcji na jakość kiszonych owocników boczniaka” – promotor: dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. UR
mgr inż. Kavya Venugopal – praca pt.: „The effect of pretreatment and fermentation conditions on the content of bioactive components in black garlic” – promotor: dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. UR
mgr inż. Agnieszka Krzus – praca pt.: „Prozdrowotne właściwości herbatników wzbogaconych wycierką” – promotor: dr hab. inż. Dorota Gumul, prof. UR
mgr inż. Karolina Łanoszka – praca pt.: „Personalizacja żywienia – ocena sposobu żywienia i projekt diety dla osoby po operacji bariatrycznej” – promotor: dr hab. inż. Joanna Kapusta – Duch, prof. UR
Zwycięzcom konkursu, nagrodzonym i wszystkim wyróżnionym serdecznie gratulujemy!