Luty 2021
Udostępnij:

Wyniki Konkursu im. Profesora Franciszka Nowotnego


 

Wyniki Konkursu im. Profesora Franciszka Nowotnego na najlepsze prace inżynierskie i magisterskie w roku akademickim 2019/2020

 

Przyznając nagrody oraz wyróżnienia Kapituła Konkursu brała pod uwagę oryginalność tematyki, potencjał naukowy, aplikacyjność, staranność wykonania, umiejętność analizy wyników uzyskanych z oceny organoleptycznej, stosowaną metodykę i poprawność językową.

 

Nagrody i wyróżnienia dla wykonawców prac inżynierskich

I miejsce

inż. Jarosław Kosiński – praca pt.: ”Otrzymywanie oraz badanie właściwości biokompozytów zawierających nanocząsteczki jako wskaźników świeżości produktów spożywczych” – promotor: dr hab. Gohar Khachatryan, prof. UR

II  miejsce

inż. Kamila Tomasik – praca pt.: ”Synteza i analiza wybranych nanokompozytów opartych na nanostrukturach węglowych” - promotor: dr hab. Karen Khachatryan, prof. UR

inż. Joanna Radwan – praca pt.: „Badanie antagonistycznego działania drożdży killerowych wobec wybranych pleśni” – promotor: dr Urszula Błaszczyk

 

Wyróżnienia:

inż. Dominika Kowalska – praca pt.: „Jakość organoleptyczna twarogów pakowanych w folie polisacharydowo-białkowe z dodatkiem wodnych ekstraktów białej herbaty i yerba-mate” – promotor: dr inż. Agnieszka Pluta - Kubica

inż. Maja Szatan – praca pt.: „Badanie nawyków i zwyczajów żywieniowych kobiet ciężarnych” – promotor: dr n. med. Ewa Piątkowska

inż. Paulina Anna Wojtusik – praca pt.: Ocena wybranych cech fizycznych i chemicznych w liściach pokrzywy po obróbce technologicznej” – promotor: dr hab. Piotr Gębczyński, prof. UR

 

Nagrody i wyróżnienia dla wykonawców prac magisterskich

I miejsce

mgr inż. Nesli Egecan Başaran – praca pt.: „Chickpea flour as a functional ingredient of bakery products” – promotor: dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz, prof. UR

mgr inż. Robert Gosik – praca pt.: “Survival of probiotic bacteria in two type of buttermilk” – promoter: dr hab. inż. Monika Wszołek, prof. UR

II miejsce

mgr inż. Mark Krzemiński – praca pt.: „Rola wody w kształtowaniu jakości produktów IMF pochodzenia zwierzęcego” – promotor: prof. dr hab. inż. Krzysztof Surówka

III miejsce

mgr inż. Joanna Mrożek – praca pt.: „Postępowanie żywnościowe w chorobach tarczycy – ocena sposobu żywienia i projekt diety” – promotor: dr hab. inż. Aneta Koronowicz, prof. UR

 

Wyróżnienia:

mgr inż. Marzena Feruga – praca pt.: „Ocena jakości makaronu pszennego zawierającego surowce owocowe” – promotor: dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. UR

mgr inż. Anna Pelc – praca pt.: „Ocena stanu wiedzy rodziców na temat wpływu nieprawidłowych zachowań żywieniowych na rozwój otyłości prostej u dzieci – badania ankietowe” – promotor: dr hab. inż. Aneta Koronowicz , prof. UR

mgr inż. Wioleta Woźniak – praca pt.: „Wpływ metody produkcji na jakość kiszonych owocników boczniaka” – promotor: dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. UR

mgr inż. Kavya Venugopal – praca pt.: „The effect of pretreatment and fermentation conditions on the content of bioactive components in black garlic” – promotor: dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. UR

mgr inż. Agnieszka Krzus – praca pt.: „Prozdrowotne właściwości herbatników wzbogaconych wycierką” – promotor: dr hab. inż. Dorota Gumul, prof. UR

mgr inż. Karolina Łanoszka – praca pt.: „Personalizacja żywienia – ocena sposobu żywienia i projekt diety dla osoby po operacji bariatrycznej” – promotor: dr hab. inż. Joanna Kapusta – Duch, prof. UR

 

 

Zwycięzcom konkursu, nagrodzonym i wszystkim wyróżnionym serdecznie gratulujemy!

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
© 2021 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR