Wrzesień 2020
Udostępnij:

List prof. dr hab. inż. Agnieszki Filipiak-Florkiewicz do pracowników i studentów Wydziału Technologii Żywności.


Szanowni Państwo

Pracownicy, Studenci i Absolwenci Wydziału Technologii Żywności

 

W dniu dzisiejszym przestałam pełnić zaszczytną funkcję dziekana Wydziału Technologii Żywności. Dziś, podobnie jak cztery lata temu, kiedy to Państwo obdarzyliście mnie ogromnym zaufaniem powierzając tę funkcję, towarzyszą mi te same emocje, czyli ogromne wzruszenie i wdzięczność.

Ten czas był dla mnie wyjątkowy, bo pełen wyzwań, nowych przedsięwzięć, a nade wszystko wielu zmian. Co najcenniejsze, za każdym razem mogłam na Państwa liczyć. Dzięki Państwa nieocenionej pomocy i wsparciu przeszliśmy szereg akredytacji, parametryzację i trudny okres wdrażania ustawy 2.0. Udało się także zrealizować nasze największe marzenie - „halę technologiczną”, bowiem nie dalej jak wczoraj Jego Magnificencja Rektor podpisał umowę na budowę Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. Jestem przekonana, że będzie to krok milowy w rozwoju Wydziału.

Patrząc z osobistej perspektywy na te ostatnie cztery lata, mam za sobą okres wprawdzie pracowity, ale jednocześnie obfitujący w bardzo wiele radosnych chwil. Możliwość towarzyszenia pracownikom odnoszącym kolejne sukcesy naukowe, zdobywającym awanse, stopnie i tytuły to był przywilej i powód do dumy. Nic nie da się porównać z radością, jaką czułam patrząc, jak młodym pracownikom „rosną skrzydła”.

Wielu powodów do dumy dostarczyli mi przez te lata również wspaniali studenci Wydziału Technologii Żywności; swoimi wynikami w nauce, zaangażowaniem, triumfami na polu artystycznym oraz sportowym.

Dziękuję Wam, kochani, za każdy uśmiech i za każde z tak wielu wzruszeń, które dzięki Wam były moim udziałem.

Przez całą kadencję dziekana Wydziału nie tylko wiele się nauczyłam, ale otrzymałam, mnóstwo życzliwości i wsparcia każdego dnia. Tu chciałabym szczególnie podziękować Kolegium Dziekańskiemu w osobach Pani Profesor Aleksandry Duda-Chodak oraz Panów Profesorów Jacka Domagały i Krzysztofa Żyły. Bez Państwa nie byłoby możliwe  zrealizowanie nawet ułamka z moich planów! Stanowiliśmy naprawdę zgraną drużynę. Dla mnie byliście kimś więcej, niż tylko współpracownikami.

Rozpoczynając swoją kadencję byłam pełna obaw, czy po tak wspaniałych Poprzednikach możliwe jest spełnienie chociaż części Państwa oczekiwań. To, co udało się zrealizować, to tylko dzięki temu, że tworzyliśmy naprawdę świetny zespół. W tym miejscu przychodzą na myśl mądre słowa Franklina Delano Roosvelta, iż „ludzie pracujący razem jako jedna grupa potrafią dokonać rzeczy, których osiągnięcie nie śniło się nikomu z osobna”.  W dniu dzisiejszym słowa te dedykuję wszystkim Państwu.

Życzę nowej Pani Dziekan Aleksandrze Dudzie-Chodak, jak również całemu Kolegium Dziekańskiemu, Koordynatorowi Dyscypliny i wszystkim Pracownikom oraz Studentom Wydziału Technologii Żywności wielu sukcesów, pogody ducha oraz harmonii pomiędzy pracą zawodową a życiem osobistym.

Drodzy Pracownicy, Studenci i Absolwenci Wydziału Technologii Żywności chciałabym jeszcze raz,  z całego serca, podziękować Państwu za każdy piękny dzień mojej kadencji dziekana – piękny dzięki Wam, Waszemu zaufaniu, serdeczności i pomocy.

To dla mnie zaszczyt, że pracuję z tak wspaniałymi ludźmi.

 

                                                           Agnieszka Filipiak-Florkiewicz

Kraków, 1 września 2020 roku

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
© 2020 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR