Konkurs na stanowisko stypendysty (stypendium naukowe dla studenta/doktoranta) w projekcie badawczym pt. „Sardynki i szproty jako źródło składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego w badaniach in vitro in vivo” (G1728/WTŻ/21-24 UMO-2020/39/I/NZ9/02959)
Przyjmowanie zgłoszeń: do 04.09.2024 r.
Rozstrzygnięcie: do 09.09.2024 r.
Organizator: Kierownik projektu „Sardynki i szproty jako źródło składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego w badaniach in vitro in vivo”
Nazwa stanowiska: stypendysta - stypendium naukowe finansowane ze środków Narodowego Centrum Nauki
Okres pobierania stypendium: czas określony 10 miesięcy
Nazwa jednostki: Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Wymagania kwalifikacyjne:
1) tytuł magistra (technologii żywności lub dietetyki), w trakcie szkoły doktorskiej
2) być gotowym/ą pracować na rzecz projektu w wymiarze średnio 15-20 godzin tygodniowo;
3) umiejętność: samodzielnego wykonywania podstawowych analiz chemicznych; aktywności antyoksydacyjnej, obsługi urządzeń laboratoryjnych np., spektrofotometru, cieplarki, inkubatora,
4) umiejętność przygotowania materiału badawczego do badań na liniach komórkowych oraz analizy na pozyskanym materiale z doświadczeń na liniach komórkowych
5) możliwość udziału w doświadczeniach ze zwierzętami laboratoryjnymi (posiadanie szkolenie w zakresie uczestnictwa w wykonywaniu procedur).
6) umiejętność pracy w zespole.
Inne wymagania:
1) znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie w stopniu umożliwiającym samodzielne studiowanie specjalistycznych prac naukowych, współudział w przygotowaniu publikacji oraz ustną prezentację wyników na konferencjach międzynarodowych;
2) samodzielność i wysoka motywacja w realizacji zadań badawczych;
3) dobra organizacja pracy, umiejętność pracy w zespole;
Opis zadań:
1) przygotowanie materiału do badań na liniach komórkowych, udział w badaniach na liniach (hodowla, pozyskiwanie materiału do dalszych badań)
2) uczestniczenie w doświadczeniu ze zwierzętami, pomoc w analizach materiału pozyskanego z doświadczeń z udziałem zwierząt laboratoryjnych.
3) Pomoc w zestawianiu wyników uzyskanych badań
Warunki pobierania stypendium:
1) wynagrodzenie w formie stypendium naukowego kwocie 2100 zł brutto miesięcznie;
2) data rozpoczęcia prac w projekcie: 1 października 2024 r.
3) okres pobierania stypendium: 10 miesięcy
Wymagane dokumenty:
1) CV wraz z danymi kontaktowymi oraz opisem doświadczenia naukowego (udział w projektach naukowych, publikacjach, naukowe wystąpienia ustne i abstrakty na konferencje naukowe, stypendia naukowe, członkostwo w naukowych organizacjach studenckich, nagrody, wyróżnienia itp.)
2) krótki list motywacyjny określający zainteresowania badawcze oraz kompetencje do realizacji zadań w projekcie;
3) kopię dyplomu ukończenia studiów wyższych (potwierdzone z oryginałem), zaświadczenie o ukończeniu studiów magisterskich, zaświadczenie o statusie studenta studiów III stopnia lub statusie studenta co najmniej czwartego roku studiów jednolitych studiów magisterskich. Dokument potwierdzający status studenta/doktoranta (np. zaświadczenie z właściwej uczelni wyższej lub innej jednostki);
4) podpisaną klauzulę RODO dostępną na stronie https://iod.urk.edu.pl/zasoby/184/klauzula_art13_rekrutacja_pracownikow.pdf.
Wymagane dokumenty należy przesłać w formie jednego pliku PDF. Plik musi zawierać skany (lub czytelne zdjęcia) podpisanych dokumentów (wszystkie dokumenty w jednym pliku).
Plik należy przesłać drogą elektroniczną na adres e-mail: aneta.kopec@urk.edu.pl
Komisja może skontaktować się z najlepszymi kandydatami i zaprosić ich na rozmowę kwalifikacyjną przy użyciu technik internetowych lub bezpośrednio na Wydziale Technologii Żywności UR.
Stypendia zostaną przyznane na podstawie decyzji Komisji stypendialnej, powołanej w oparciu o „Regulamin przyznawania stypendiów naukowych w projektach badawczych finansowanych ze środków Narodowego Centrum Nauki” z dn. 14.03.2019 r.